Zdravím z Burgundska. Nebudu se trápit delším textem (čeká mne bageta, paštika a láhev vína), prostě jen tak ve zkratce s pár fotkami. Bydlíme v úžasné vinařské usedlosti z roku 1650, skoro samota to je (no dobře, až na tu chovnou stanici labradorů opodál), majitelka je fanatička do výroby džemů a fakt je umí. Ve sklepě mají hodně selské Aligoté z místních vinic pro hosty a vlastní sbírku velkých vín z Vosne-Romanée. Celé je to děsně romantické a vůbec. Slavím úspěchy s francouzštinou a v míře mnohem větší i tragická nepochopení. Proč se tolik naprosto odlišných věcí vyslovuje skoro stejně?!? Po dni s úžasnými víny (Le Musigny, Richebourg, Échezeaux, kvanta variant Clos de Vougeot... jsem za tu zkušenost moc rád, ale doma se mi příliš často neobjeví) popíjíme k jídlu úplně opačné spektrum, naprosto základní vína (ovšem od zajímavých producentů), a příliš se netěšíme na cestu domů. O vínech možná někdy příště, teď ty fotky...
Klasický dezert, určitě ho poznáte. Anne Gros na nás nešetřila. A Clos de Lambrays by se také dalo popíjet :-)
Který burgundský sýr máte nejraději?
Francie a pečivo, téma na román…
Paní domácí ujíždí na výrobě džemů.
A zas na nějakou dobu budu po podobných lahvích jen toužit…
Ubytování je romantika, i staré knihy tu mají. A na Grand Jours tu občas i starší vína byla :-)