Nějak dnes nemám chuť psát cokoliv o víně a vlastně po dlouhé době nemám doma otevřenu láhev. Při představě, že mne zítra čeká velká degustace Víno Revue Prague Trophy (a bohužel plivání všech ochutnaných vzorků) a následně jistě náročná „Interblogární degustace č. 2“, raději abstinuji a šetřím se. Ale snad vám přijde k chuti alespoň recept na jednu mou oblíbenou polévku.
Je to výborný předkrm a díky hustotě (tak mám polévky i omáčky nejraději) i hlavní jídlo. Často ji vaříme v době, kdy se cítíme nemocně… prostě se výrazně zvýší koncentrace česneku a hned je to lék. Co potřebujete? Hrst čerstvé bazalky (bez větších problémů jde koupit v květináčku v kupě supermarketů), konzervu loupaných rajčat, pár stroužků česneku, zeleninový bujon, olej, sůl.