Televize Z1 má na webu rozhovor se someliérkou Klárou Kollárovou. Nejznámější je asi díky práci v restauraci La Degustation, ale má hromadu dalších aktivit. Rozhovor je to fajn, začíná rovnou vytažením svou sklenek a lahve Frankovky, tak se mi to líbí. Možná být lepšího redaktora, tak jsme se mohli doslechnout odpovědi i na zajímavější otázky a nesklouzávat stále k prostému opíjení a bolení hlavy :-) Každopádně doporučuji. Rozhodně se pobavíte více, než u následující propagace korkových uzávěrů…
Korkovému průmyslu totiž teče do bot a dělá všechno proto (poměrně logicky), aby tento stav zvrátil. Jenže místo propagace kladných vlastností korku v podstatě spíše kopou kolem sebe a snaží se co nejvíce poškodit ostatní. Takže se dozvídáme, že „korková vada“ může být klidně i ze sudu (viz článek v Decanteru, je to celkem známý fakt a kupy dalších podobných vad a jejich důvodů jsou pěkně popsány v dříve recenzované knize To Cork or Not To Cork, aktuální vytažení na světlo má dle všeho přímou souvislost s kampaní na podporu korku) či jak jsou jiné varianty neekologické, no jen si představte ty tuny plastu a kovu, zatímco kůra stromu je obnovitelný zdroj...
A navíc vám plastový špunt v lahvi může úplně pokazit šanci na sex a ještě zadusit velrybu a šroubový uzávěr zajistit, že vás vyhodí z práce. Ta videa výše jsou fakt děsná, brr… ale za vidění stojí. Na protest proti podobným reklamám nejspíše zítra otevřu u svátečního stolu něco s alternativním uzávěrem, pěkný veltlín nebo ryzlink z Rakouska se šroubovým, třeba.