V poslední době jsem přečetl kvanta textů okolo definic velkého vína, o hodnocení vín profesionálním a amatérským publikem a tématy jako naučená chuť, preferování vůní a chutí spojovaných s dražším vínem, které vám z počátku nic neřeknou a je otázka, zda zvyknout si na ně je vůbec smysluplné… :-) Vše se neustále točí okolo vín technologických/průmyslových a přírodních/autentických, definic těchto pojmů, hranic mezi nimi. A otázkou, co je to vlastně dobré víno, jak tenhle pojem uchopit. Budete souhlasit s tím, že „tohle víno mi chutná“ zdaleka neznamená totéž jako „tohle víno je dobré“? Jaká by pro vás byla minimální sada parametrů, které definují dobré víno? Jak vysokou důležitost by hrál odraz místa původu oproti „bezvadnosti“, tj. vínu bez jakékoliv ze sady běžných vad? Znamená pro vás dobré víno něco jiného v kategorii lahví do stovky oproti vínům za násobně vyšší částky, nebo jsou minimální požadavky stejné? Jinak příjemné prázdniny a čas dovolených přeji, ideálně s výlety za dobrými či alespoň opravdu zajímavými víny ;-)
pátek 29. června 2012
Komentáře používají Disqus
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)