Octomilky alias vinné mušky. Oblíbený to obyvatel vinařských provozů nejen v době vinobraní a kvašení vína. Netušíte, proč jich máme plný byt? Jo, už asi vím. Stačí nechat na lince pár dopitých nevymytých lahví a použitých skleniček, což u nás skutečně není zrovna neobvyklé, a už se jich tam hemží davy. Nemám s hmyzem nějak zásadní problém, ale jen v případě, že nechá na pokoji plné sklenky na stole! Je to otrava. Pravidelně se mi ty potvory ve víně topí, častěji v červeném. Vypadá to nepěkně, je otravné a navíc leckdy víte, že tam muška je, jen když zvednete skleničku k nosu. Když máte smůlu a muška zrovna dorazila od nějaké starší lahve, tak stačí chvilka a původní vůni vína doplňuje nepříjemný naoctělý tón. Jak já ty mrchy nesnáším!
Nějaké zásadní a chytré tipy, co s nimi dělat? Jasně, sklenky hned umýt a lahví se zbavit, to je mi jasné a musím dodržovat. Ale když už tam jsou? Občas vezmu vysavač a zlikviduju všechny co vidím, zábavný lov to je, ale za hodinu to v kuchyni vypadá stejně jako předtím. Miska s citronovou vodou se neosvědčila, to samé platí i o misce s vínem, kterou muší armáda naprosto ignorovala. Zkusil jsem sklenku s vínem, mezi octomilkami dost oblíbeným když jsem ho večer pil, ale ráno v ní našel pouhé dvě utopené mušky a celý dav seděl na sklence zvenku, hezky nahoře na hraně, a vysmíval se mi! Mucholapky? Elektrické návnady? Nabídnout mušky nějaké laboratoři na experimenty, když si ale je přijdou odchytat? Přestěhovat se?
P.S. Zajímavá informace, byť mušek se vůbec netýká… Gerard Depardieu prý dá až čtrnáct flašek vína denně. To leccos vysvětluje! A pijan jako já má hnedka dobrý pocit, že je v přímém srovnání s první ligou v podstatě abstinent :o)