No trvalo to pár dní, ale už jsem se tu docela adaptoval. Vytipovány dobré restaurace a nalezeny slušné zdroje vín. Poněkud překvapivě jsou to stejné podniky. Třeba lahůdkářství a malá restaurace s rustikálním lokálním ale výborně udělaným jídlem v jednom, která má velký výběr vína za vinotékové ceny a cokoliv si můžete dát i na místě, navíc „základnější kvalitní věci“ (takhle mi byla vysvětlena cenová kategorie 10 až 25€, zhruba, holt jiný kraj… jinak ta dříve zmiňovaná sudovka od zhruba eura pade za litr je tu všude a obchoďáky plné vín i za dvě či tři eura, ale žádná hitparáda kvality) bez problémů po sklence. Nepřekvapivě se to nachází mimo hlavní turistické trasy. To bych zvládl i doma, takovéhle restaurace. Víno prokládám grappou, včera po obědě jsem si střihl degustaci matolinových pálenek ze tří supertoskánců – Tignanello, Ornellaia a Sassicaia. Viz fotky níže. Počasí k tomu lákalo, leje a je zima, moře bouří, racci řvou. Prcháme do vnitrozemí.
pátek 2. října 2015
Komentáře používají Disqus
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)