Zase jednou naturální okénko. Jsme v Burgenlandu, u Neziderského jezera v Golsu, kde s rodinou vinaří Georg Schmelzer (web). Můžete ho znát z Praha pije víno či jiných evropských festivalů naturálních vín. Obvykle toho na stánku moc nenamluví, ale oděním jde většinou o nepřehlédnutelnou postavu :-) Hospodaří biodynamicky (certifikace Demeter) a i ve sklepě jedou minimalisticky, se spontánní fermentací, bez aditiv krom síření (a to ještě jen někdy). Červené Redition ja taková trochu specialita, nesířená, nečiřená a nefiltrovaná (na vinětě s nápisem „zatřes se mnou!“) ve velkých použitých dřevěných sudech školená směs tří odrůd a čtyř ročníků! Zweigelt 2013 a 2014 doplňuje Cabernet Sauvignon 2013, 2014, 2015 a 2016, ke všemu se přidává ještě Roesler 2015 (což je odolný rakouská novošlechtěnec Zweigeltrebe x (Seyve Villard 18-402 x Frankovka)). Celé je to uloženo v bordó lahvi se šroubovým uzávěrem.
Tmavá, hlubší, již trochu nazrálá barva. Výraznější vůně, spojení nazrálosti s čerstvostí, tmavší ovocnost, černý rybíz, peckoviny do švestek až sušených, kořenitost a uzená linka, s teplotou bylinky a znát alkohol (taková trochu „francovková“ linka, v chuti bych ale 15 % alkoholu netipoval). Suché, plnější, s pěknou kyselinou a hodně výraznými tříslovinami, delší svíravější dochuť, energická ovocnost, lehká zemitost. Trochu neotesané, ale rozhodně ne nezajímavé, volá po tučnějším masitém doprovodu. Cenu neznám (podle pár e-shopů okolo 16€), donesla návštěva z nákupu přímo u vinaře.